Hoe maak je gemakkelijk een padel afspraak?

Door Harald de Vries, november 2016

Een padel afspraak maken gaat gemakkelijk via de “toss” of de “racket-wissel”. Ik zie op padel clubs allerlei vormen ontstaan zoals padel-date, ladies-morning en Padel-toss. Dit soort padel afspraken zijn natuurlijk supergezellig en laagdrempelig voor groepen. Maar hoe maak je nou gemakkelijk een afspraak met zijn vieren?

Ik ben lid van een paar padel-WhatsApp groepen. In deze groepen vindt relatief veel irrelevant berichtenverkeer plaats. Zo’n WhatsApp groep werkt dus niet altijd even efficiënt. Hoe zou dit efficiënter kunnen? Hoe zou het zijn als je kunt selecteren op speelsterkte? En hoe zou je het vinden als je gelijk het profiel van een speler kunt opvragen?

Er zijn apps beschikbaar die dit mogelijk maken. Uiteraard moet je enige moeite doen om het mechanisme te begrijpen. Daarna gaat het maken van afspraken of het vinden van een medespeler je gemakkelijk af.

Neem de proef op de som en ga naar Setteo.com. Nadat je geregistreerd bent kun je makkelijk een wedstrijd aanmaken. Ik geef je hieronder de 2 stappen:

Stap 1: Klik op “een wedstrijd aanmaken”
– Selecteer de sport bijvoorbeeld padel
– Selecteer de datum en de tijd
– Selecteer de club, of geef het adres aan als de club nog geen profiel heeft
– Selecteer aan of het om een “open” of “gesloten” afspraak gaat. “Open” beteken dat iedereen zich straks kan aanmelden
– Selecteer het speelniveau

Stap 2: Reserveer de plaats(en) die al bekend zijn en nodig eventueel andere spelers uit voor de open plaats(en)

Aankomende wedstrijden worden op het clubprofiel gepubliceerd (als deze aangemaakt is). Als er nog open plaatsen zijn kun je hier gemakkelijk je plaats reserveren.

Ik kijk uit naar je aanmelding op Setteo en wellicht spelen we een keer een partij padel!

Hasta la pista,
Harald