Hoe maak je goede padel promotie om nieuwe leden te werven?

padel marketing

Goede marketing is essentieel om padel te introduceren op je club. Hoe promoot je de nieuwe racketsport zodat mensen een eerste keer komen spelen en verslingerd raken? Een eerste keer padel spelen maakt enthousiast waardoor mensen vaker willen spelen. Ik help je graag met de introductie van padel en heb hiervoor een basispakket ontwikkeld waarmee je padel bekend maakt binnen de regio van je club. De basisaanpak bestaat uit free publicity, Direct Mail, en het gebruik van Social Media. De marketing kan uitgebreid worden met Facebook en Google AdWords campagnes gericht op specifieke doelgroepen zoals studenten en scholen.

Hoe exploiteer je padel en krijg je leden aan het padellen?

Digitaliseer padelPadel exploiteer je door het gebruik van social platforms en apps te stimuleren. Het intensieve gebruik van mobiles en tablets maakt het logisch om deze ook in te zetten voor padel activiteiten. Met het racketsport platform Setteo digitaliseer je de organisatie hiervan. Denk hierbij aan online reserveren en het organiseren van Toss-avonden. Ook kunnen er padel afspraken gemaakt worden via de App. Hieronder worden de digitale mogelijkheden uitgelegd.


Maak online boeken en betalen mogelijk

Met een online reserveringssysteem maakt de club banen, prijzen en tijden aan. Leden en niet-leden kunnen via het systeem de banen online boeken en betalen. De beschikbaarheid van de banen zijn online te raadplegen. Uiteraard kan de club er ook voor kiezen om boekingen via telefonische reservering zelf in het systeem te zetten.

Organiseer Toss avonden

Door het organiseren van Toss avonden maakt u het laag drempelig om padel te komen spelen. Mensen hoeven dan niet per se 3 anderen medespelers te zoeken. Met de Setteo-evenementen module digitaliseer je het organiseren van Toss avonden. De club maakt de Toss avonden aan waarvoor de spelers zich kunnen inschrijven. Door het aangeven van “Aanwezig”, “Misschien”, “Niet aanwezig” is er duidelijkheid in de opkomst.

Organiseer Padel toernooien

Met de organisatie van een padel toernooi komt er roaring op uw club. PadelFun44 helpt u graag met de organisatie van zo’n toernooi. De organisatie van een weekendtoernooi bestaat uit de voorbereiding, promotie en toernooibegeleiding. Promotie zal plaats vinden via de website, social media, etc. De toernooibegeleiding bestaat o.a. uit het managen van de inschrijvingen en het opmaken van het spelersschema. Ook het regelen van eventuele sponsoring en prijzen behoort bij de organisatie.

Maak open wedstrijden aan

Om spelers te helpen met het maken van afspraken is de Setteo afspraken-app beschikbaar. Met de app wordt een padel wedstrijd gemakkelijk aangemaakt. Bij het aanmaken van een wedstrijd kun je plaatsen openhouden en spelers uitnodigen. Op deze manier digitaliseer je het maken van afspraken.